80 Replies to “Motor Test: Elektrische motor vs Verbrandingsmotor – MotoMe – S2/03”

 1. Mijn KTM SuperDuke (141nM koppel) trekt even snel naar de 100… en 200…
  en gaat daarna nog enkele uurtjes door.
  Mijn circuitfiets, de S1000RR HP4, is zelfs nog wat sneller dan die dingen.
  Het enige wat hopeloos is, is een Panigale natuurlijk.

 2. The top 100 years engine development must confront electric technique to prove that they are better. The electrical technique still in its infancy compared to it. If this continues we will soon finally breathe clean air again and there are no wars for oil anymore.

 3. De elektrische motor blijft minder dan de normale eant het gaat namelijk 50%snelheid 45%geluid en er zit geen geluid in de elektrische motor

 4. Hoelang duurt het laden van zo electrische motor en hoelang rijdt je met een volle accu,het enigste van een electrische motor/auto is dat ze onderhoudsvrij zijn dus geen bougies,olie,lucht filters vervangen na 5000 km

 5. Die stilte spreekt me wel aan, evenals de afwezigheid van onderhoud. Maar de actieradius moet nog veel groter worden.

 6. Forbrændingsmotoren har en højere optræk, er lækker, har en bedre lyd, men den elektriske er bedre for miljø og billigere i drift!

 7. Onlangs nog op een Zero-S gereden…. erg leuk! Koppel is heerlijk en actieradius is bij 2018 modellen met 200km prima. Maar ALLEEN als woonwerk fiets of als naked recreatief. (Circuit)racen of touren is een niet echt leuk of praktisch. Bovendien is het nog tamelijk duur… ik verwacht binnen 5 jaar wel veel verbetering!

 8. Op een bochtige weg mits de juiste banden en met een gemotiveerde rijder kan je xe duimen leggen tegen zo'n Zero met 144Nm. Rechtdoor kan elke fooraap snel rijden.

 9. Een motorfiets die klinkt als een soepmixer? Nee, geef mij maar de traditionele verbrandingsmotor, koppel en acceleratie kunnen me gestolen worden. Genieten van de rit en van de vrijheid is me belangrijker dan al die vermogens. In de garage staan 3 tweewielers: een Sygnus X125 cc, een Suzuki 650 Burgman en een BMW F800 gt, elke brommer heeft zijn charmes en zijn voor- en nadelen, naargelang de gemoedstoestand worden de brommers gebruikt.

 10. Wat een gelul dat je op een electrische motor een aan uit schakelaar ipv gashendel zou kunnen gebruiken. Op een brandstof motor kun je ook een aan uit schakelaar als gashendel gebruiken en dan reageert de motor exact hetzelfde. Je vliegt 3x achterover over de kop. Zo’n gashendel is om de snelheid te doseren.

 11. geen enkele "echte" gearhead wordt wild van elektrische prul !! enkel een IT nerd wordt wild van "elektrisch" …

 12. Motor moet gewoon geluid hebben, en natuurlijk moet je gewoon brandstof kunnen ruiken das het mooie van een motor. Ja electro is allemaal goed en mooi maar een motor heeft gewoon geluid nodig klaar

 13. Overal EV haters. Je kan het ook gewoon waarderen. Ik zou zelf voor woon/werk verkeer een EV willen hebben (auto of motor) en in m'n vrije tijd een benzine voertuig.
  Iedereen hier weer met die statements: een motor moet dit, een motor moet dat. Zonder geluid dan blabla

 14. Over koppel gesproken: wat mij interessert is koppel aan achterwiel en dat is wat het om gaat niet aan kruk of andere as:-) een veelgemaakte vergissing als men elektrische motoren vergelijkt met verbrandingsmotoren……En ja dan zie je direct dat topkoppel aan achterwiel bepaald wordt door inderdaad de versnellingsbak en dan hebben we andere verhaal. Dus aub stop met te leueteren over dat koppel van de elektrische motor….

 15. Aan mij raak je dat ding niet kwijt, punt. het is geen MOTORfiets. het maakt geen geluid, het trilt niet je ruikt geen uitlaat gassen en het is lang niet zo krachtig dan een moderne 600cc sportmotor. laat staan een 750 of 1000 cc. ik doe met mijn R1 200 tot 220km en op 3 minuten is hij vol getankt. Met zo'n ladyshave doe je misschien ook 250 km, maar een oplaadbeurt duurt uren en als je bijvoorbeeld 2 uur een batterei moet laten stel ik mij de vraag of dat dan wel zo goed is voor het milieu… Als je een motor aanschaft, overweeg dan wat je gaat kopen en kijk eerst waar voor hij moet dienen. Rij je veel snelwegen ben je beter met een tourder of een sportmotor en wil je een motor waarmee je heel snel de stad doorkomt, dan koop je beter een supermoto zoals een KTM 690 supermoto. Daar valt trouwens veel meer fun op te beleven.

 16. Dit is appels met peren vergelijken, Ducatie Penigale moet je vergelijken met de Lightning LS 218 als je toch hard wil gaan

  Als je echt hard wil gaan op een elektrische motor, kijk dan eens naar de Lightning LS 218. De elektrische Superbike heeft maar liefst 200 pk en 227 Nm koppel. Oef! De LS 218 heeft met 347 kilometer per uur het snelheidsrecord voor elektrische motoren op zijn naam staan.

 17. Vind het ook helemaal niks maar over 20/25 jaar zijn er weinig andere opties als de brandstof op is.
  Tegen die tijd weer betere ontwikkelingen dus wie weet wat er nog gaat komen.

 18. doe eens een echte test …en laat beide motoren een duurtest doen van 250 km en begin niet van de electrisvhe motorfiets was sneller van 0 tot 60 km/h dan de gewone motorfiets…Eerlijk gezegd interesseert mij dat geen reet omdat ik op een legale manier toertochtjes wil doen van 250 km en meer

 19. Zo lang de aanschafprijs te hoog blijft, de actieradius te laag en ik veroordeeld ben tot lange laadtijden met zo'n ding…. mij niet gezien.

 20. Leuk ja zon elektrische motor……vooral als je een weekend duitsland doet……… kan je elke 2 uur ergens gaan laden

 21. Dit is my eerste keer om hierdie YouTube-video te kyk. Ek praat Engels so jammer as enige van julle my boodskap sal ek nie antwoord nie

 22. Een elektrische motor? Doe mij dan maar een elektrische stoel. Je rijd motor voor de beleving en de kick, voor de snelheid, kabaal en beleving. Dat krijg je niet met zo'n dinky-toy-elektrische-motor

 23. op de autosnelweg aan 120 voor een lange tijd is meestal het probleem. maar dan heb je de elektrische met versnellingen en waterkoeling, kostelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *